Vlasnici pasa da poštuju zakonske odredbe

U prvih osam mjeseci ove godine na području Gradiške zabilježeno je 8 prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, član 30.koji se odnosi na držanje opasnih životinja bez nadzora, dok je u prošloj godini zabilježeno 11, a u 2019.godini čak 16 takvih prekršaja.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković, gostujući u programu Radio Gradiške, rekao je da je u ovoj godini zabilježen jedan napad vlasničkog psa, u prošloj 5, dok su u 2019.godini zabilježena 4 napada.On je rekao da su u četiri slučaja žrtve napada bila djeca.

Trifković je naglasio da je ova oblast definisana sa više zakona i podzakonskih akata, kojima je regulisano da će se kaznom od 300 KM do 900 KM kazniti lice koje bez nadzora  i zaštitnih sredstava suprotno propisima o držanju i zaštiti životinja, drži ili vodi životinje koje drugog mogu da prestraše ili povrijede ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje.

Trifković je apelovao je na vlasnike pasa da poštuju propise koji se odnose na način držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine. On je istakao da u narednom periodu policija nastavlja sa preduzimanjem mjera i radnji na sankcionisanju prekršaja u vezi sa držanjem opasnih životinja bez nadzora.

S.Vidović

Share With: