Vlada u roku od šest mjeseci da pripremi zakonska rješenja

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je parlament Srpske u usvojenim zaključcima dao rok od šest mjeseci Vladi Srpske i nadležnim ministarstvima da pripreme rješenja koja će biti involvirana u pravni sistem Republike Srpske.

„Kada usvojimo zakone u Narodnoj skupštini Republike Srpske povlačimo svoju saglasnost sa postojećih zakona na nivou BiH i onda ti zakoni postaju sastavni dio pravnog sistema Republike Srpske“, rekao Šulić sinoć novinarima nakon završetka posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenesenih nadležnosti.

Šulić je podsjetio da je Narodna skupština ranije donijela zaključke u kojima je pozvala zainteresovane strane – Republiku Srpsku i Federaciju BiH /FBiH/ na razgovore o budućnosti BiH.

„Nažalost, u FBiH nismo naišli na kontakt tačku koja je raspoložena da razgovara sa Republikom Srpskom o budućnosti BiH. Nadam se da će u nekom budućem periodu biti sluha kod političara, pozicije i opozicije, u FBiH da razgovaramo o budućnosti na ovim prostorima“, istakao je Šulić.

On je rekao da Republika Srpska poziva na dijalog o svim temama o kojima je juče razgovarano u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Šulić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je u većem dijelu sjednice vođena konstruktivna rasprava.

„Nije bilo teških riječi. Izašli smo ovdje iz parlamentarnog procesa, ali ulazimo u nove procese. Mi u Republici Srpskoj smo uvijek pozivali sve na razgovor i dijalog, to je i danas poslato iz Narodne skupštine i svih institucija Republike Srpske“, rekao je Šulić.

Share With: