Вишковић: „Влада РС опредијељена за унапређење сарадње са Унијом послодаваца РС“

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Бањалуци са представницима Уније послодаваца Републике Српске, које је упознао са Приједлогом буџета Републике Српске за 2024. годину.

Премијер Вишковић презентовао је карактеристике новог буџета за идућу годину и представио планове Владе које се тичу издвајања за привреду, прије свега подстицаје за плате, нове технологије, нова запошљавања и за социјално збрињавање радника.

Истакао је да је Влада опредијељена да се додатно унаприједи сарадња са Унијом послодаваца и додао да Влада остаје одговoран партнер који прати стање у привреди и јавном сектору у жељи да се још више поправи положај радника у реалном сектору.

На састанку у Бањалуци разговарано је и о висини најниже плате у Републици Српској, а премијер Вишковић је истакао увјерење да ће се што прије доћи до најбољег рјешења.

Представници Уније послодаваца Републике Српске изнијели су проблеме сa којима се суочавају, дали приједлоге и сугестије како да се поправи стање и дали подршку премијеру у борби против злоупотреба и сиве зоне.

Посебно су истакли значај висине подстицаја за набавку нових технологија, јер би тиме побољшали производњу и били конкурентнији на тржишту.

Састанку је присуствовала и министарка финансија Зора Видовић, наводи се у саопштењу Владе РС.

Share With: