Вишковић: Слобода јавног изражавања идеал којем треба свакодневно тежити

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку новинарима, редакцијама и удружењима новинара, као и другим запосленим у средствима информисања, поводом Свјетског дана слободе медија.

– Слобода медија, као и објективно и истинито информисање јавности, предуслов је сваког демократског друштва. Слобода јавног изражавања идеал је којем треба свакодневно тежити, пажљиво правећи баланс између потребе јавности за правовременим извјештавањем с једне, и потребе да буде објективно и чињенично информисана, с друге стране – наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске .

Ово је изазов са којим се данас, у контексту интензивног технолошког напретка којем свакодневно свједочимо, каже Вишковић, суочава свако друштво, па тако и оно наше.

– И поред убрзане, технолошке трансформације медија, слобода изражавања остаје императив за свако друштво, неодвојива од права јавности да не остане ускраћена за правовремену и објективно избалансирану информацију – додаје се у честитки Вишковића.

Share With: