Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Virusom korona zaraženo još 70 osoba

U Republici Srpskoj virusom korona zaraženo je još 70 lica od testiranih 560, a umrlo je pet muškaraca iz Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Banjaluke i Srpca, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da se epidemiološka situacija stabilizuje, ali da je i dalje nepovoljna.

“U jesenjem periodu je izuzetno važno poštovanje propisanih mjera i nošenje maski. Vakcinacija za sezonski grip počeće u novembru, a građani će biti na vrijeme obaviješteni”, napomenuo je Zeljković.

Epidemiolog Jela Aćimović navela je da je od ukupnog broja novih slučajeva zaraz u Banjaluci inficirano 25 lica, dok je po sedam iz Laktaša i Foče.

Šest zaraženih je iz Mrkonjić Grada, po četiri iz Višegrada i Doboja, po tri iz Bijeljine i Prijedora, po dvije osobe iz Gradiške, Dervente, Zvornika i Srpca i po jedna iz Prnjavora, Ribnika i Teslića.

Od ukupno zaraženih 70 osoba – 35 je muškaraca i 35 žena, od kojih je 23 mlađe, 37 srednje i 10 osoba starije životne dobi.

Share With: