Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Virus korona potvrđen kod još 69 lica

Još 69 osoba u Republici Srpskoj pozitivno je na virus korona, a prijavljena su i četiri smrtna slučaja, kao i smrt osobe iz Brčkog, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Preminula su tri muškarca starije životne dobi iz LJubinja, Bijeljine i Petrova, te žena starije životne dobi iz Višegrada.

Osoba iz Brčkog preminula je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Kada je riječ o novozaraženima, sedam osoba je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, pet iz Foče, četiri iz Šamca, po tri osobe iz Banjaluke, Višegrada, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Pala, Prijedora i Teslića, po dvije iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice, Han Pijeska i Čelinca i po jedna iz Bileće, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Prnjavora, Sokoca, Ugljevika i Šipova.

U posljednja 24 časa testirana su 522 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 48 muških i 21 ženske osobe, od kojih je 16 mlađe, 40 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.911 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 173 osobe.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada su se oporavile 2.534 osobe, a testirane su ukupno 50.873 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 263, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 70, a u opštim bolnicama 193.

Pod zdravstvenim nadzorom u Republici Srpskoj trenutno su 4.442 osobe, a nadzor je završen kod 43.580 osoba.

Share With: