Vidovdanski sajam domaćih proizvoda 28. juna

Turistička organizacija grada Gradiška organizovaće u ponedjeljak, 28. juna, „Vidovdanski sajam“ na kojem će domaće proizvode izložiti  proljoprivredni proizvođači koji su sa svojim asortimanom zastupljeni u „Kući Lijevča i Potkozarja“.

Direktor Turističke organizacije Valentina Perić navela je da će ovaj sajam biti održan na Trgu Čubrilovića, u vremenu od 9 do 13 časova.

Ona je rekla da su nakon sličnog sajma koji je bio održan za Dana grada Gradiška – 24. aprila, izlagači tražili da im se obezbijedi da u skorije vrijeme ponovo svoje proizvode predstave građanima.

„Na ovom sajmu imaćemo 14 izlagača. Osim proizvođača čiji su proizvodi zastupljeni u „Kući Lijevča i Potkozarja“, imamo i proizvode poljoprivrednog gazdinstva  „Biram borovnicu, domaću i svježu“, koje je dio GLS klastera. Takođe, biće izloženi novi proizvodi koji se mogu kupiti u „Kući Lijevča i Potkozarja“, kupinovo vino „Beri tejl“, prirodna kozmetika „Emili“, prizvodi pčelinjaka „Gagić“ i proizvode od lješnjaka od tri domaća proizvođača“, navela je Perićeva.

Ona je dodala da će na sajmu biti izložen i prošireni asortiman „Galenfarma“, ukrasi od papira Rajke Tomić, prirodni sapuni Slavice Radovanović, „Seka sapuni“ umjetničke radionice sapuna Mladena Stupara, te rukotvorine Uduženja žena „Crvena ruža“.

Perićeva je navela da će Turističa organizacija, u saradnji sa Gradskim pozorištem Gradiška i pozorištem „Jazavac“ iz Banjaluke, 14. jula organizovati dječiju predstavu „Put po svijetu na trotinetu“.

Ona je dodala da će predstava biti odigrana na ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja, sa početkom u 10 časova, te da je namjenjena djeci predškolskog uzrasta.

M.Malešević

Share With: