Вечерас промоција 24.броја“Градишког зборника“ и 27.издања „Истине о Србима“ (ВИДЕО)

Представљање 24. броја „Градишког зборника“ и 27. издања „Истине о Србима“ биће одржано вечерас у Културном центру Градишка са почетком у 18 часова.

Предсједник СПКД „Просвјета“ и члан жирија конкурса“Истина о Србима“ Радана  Вила Станишљевић, истакла је да су ово два врло снажна културна догађаја у Градишци који показују колико је присуство  једног специфичног живота у овом граду када је у питању култура, умјетност, обичај и традиција.

„Двадесет и седам година људи су се борили да овак конкурс опстане, да постоји, борили су се људи који су вјеровали у ту идеју“, истакла је Вила Станишљевић.

Главни и одговорни уредник „Градишког зборника“ Бојан Вујчић навео је да је овогодишње, 24. издање штампано на нешто више од 180 страна. Он је нагласио да је то први градишки часопис икада и подсјетио да се у њему објављују радови из историје, књижевности, археологије, друштвених наука.

Вујчић је истакао да је 24. “Градишки зборник“ посвећен оснивању Српског просвјетног и културног друштва“Просвјета“ Градишка, 1902.године и Козарачкој офанзиви, 1942.године.

С.Видовић

Share With: