Вече посвећено сјећању на глумца Драшка Видовића

Изложбом „Драшко Видовић – живот на сцени“ у Културном центру Градишка Градско позориште обиљежило је годишњицу смрти Драшка Видовића, глумца и директора градишког позоришта. Посјетиоцима је представљен дио стваралачког опуса Драшка Видовића у протеклих петнаест година, инсерти из представа и детаљи у вези са настанком и развијањем позоришта у Градишци.

Аутор изложбе Адмир Мешић, умјетнички директор Градског позоришта Градишка и дугогодишњи сарадник и пријатељ Драшка Видовића рекао је да је имао тежак задатак направити селекцију фотографија за изложбу.

„Емотивно је било присјетити се бројних представа и дешавања, угошћавања других позоришта заједно са Драшком. Покушао сам направити најужи избор представа и сарадника као времеплов развоја нашег позоришта чији је зачетник управо Драшко који се до краја борио за позориште“, навео је Мешић и нагласио да „живот на сцени траје вјечно“.

Драмски писац Радослав Павловић Лале рекао је да је Драшко Видовић био човјек ријетког шарма, са пуно дара, који је у сваком смислу превазилазио не само ову средину већ и много више, јер је био свјетски тип.

„Сваки труд оставља трага и неуништив је. Ова изложба показује да је труд имао смисла и чињеница да у Градишци постоји позориште и да се раде представе, у том друму каменитом има доста камена које је Драшко поставио“, навео је Павловић.

Глумица Мирела Предојевић рекла је да су имали лијепу сарадњу и комуникацију, заједно студирали и учествовали у оснивању позоришта у Градишци.

„Прва асоцијација на Драшка је осмјех који је имао и начин на који је изговарао моје име кад је предлагао нову представу. Поред лијепог глумачког искуства и приватно смо се дружили. Много ј значио и за град и за театар у Градишци“, навела је Предојевићева.

„Драшко је био изузетан човјек, велики борац и прави пријатељ, а и ми смо за њега увијек били ту“, навео је глумац Велимир Бланић који је Драшка познавао још из студентских дана, актер представе „Кроз живот са Вељом“, која је вечерас својеврсни омаж Драшку Видовићу.

Изложба „Драшко Видовић – живот на сцени“ ће у Културном центру бити отворена три седмице након чега ће бити постављена у Градском позоришту Јазавац са којим је Драшко сарађивао.

Изложба и представа у знак сјећања на Драшка Видовића дио су манифестације „Европска ноћ театра“ која се обиљежава широм Европе.

С.С.Ц.

Share With: