Ванредни колегиј у Министарству унутрашњих послова Републике Српске

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позвало је данас грађане да пријаве било какво сазнање о евентуалним могућим ситуацијама које би могле постати безбједносне пријетње, како би се правовремено реаговало.

Ове информације могу се пријавити позивом на број телефона „122“ или у полицијској станици.

„Само заједничким координисаним дјеловањем са надлежним институцијама, али и родитељима и ученицима може се успјешно превентивно дјеловати“, саопштено је из МУП-а РС, а након ванредног колегија.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран одржао је ванредни колегиј поводом реализације закључака са јучерашње прве ванредне сједнице Владе, а који су у надлежности Министарства.

Колегију су присуствовали директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић и начелници оперативних управа Министарства у сједишту.

Анализирана је проблематика која је у вези са трагичним догађајима у Србији, а односи се на Републику Српску, као и саме активности МУП-а на том пољу.

Донесен је закључак о формирању радне групе која ће направити конкретан акциони план и бити задужена за реализацију, а тиче се активности полицијских службеника у школама, али и активности које се односе на контролу држања и ношења оружја.

Независне

Share With: