Top lista

Top lista za 31.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Vanredna sjednica Skupštine grada Gradiška u srijedu 15. aprila

Vanredna sjednica Skupštine grada Gradiška, na kojoj bi trebale biti usvojene odluke koje će omogućiti primjenu mjera gradskog Štaba za vanredne situacije koje se odnose na podršku privrednicima i građanima koji su najviše pogođeni pandemijom virusa korona, biće održana u srijedu 15. aprila, izjavio je novinarima gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Adžić je naveo da će zbog poštovanja preporuka o socijanoj distanci sjednica biti održana u velikoj sali Kulturnog centra Gradiška, te da je o održavanju sjednice obavješteno Ministarstvo lokalne uprave i samouprave Republike Srpske.

On je rekao da će zbog provođenja mjera podrške malim i srednjim preduzećima biti izmjenjene odluke o komunalnim taksama, gradskom građevinskom zemljištu i visini zakupnina za poslovne prostorije, društvene domove i druge objekete u vlasništvu grada za ovu godinu.

Adžić je pojasnio da će firme koje su radile do polovine marta biti oslođene polovine iznosa komunalnih taksa, a za ostale mjesece potpune obustave rada cijelog iznosa, a na isti način biće oslobođeni i plaćanja zakupnina javnih površina i poslovnih prostorija.

On je pozvao sve privatne zakupodavce poslovnih prostora da postupe isto ili slično kao i Gradska uprava.

Adžić je naveo da je gradski Štab za vanredne situacije usvojio preporuku da svi gradski funkcioneri izdvoje 20 odsto svoje plate za mart za Fond solidarnosti, radnici Gradske uprave sa primanjima višim od 1.000 KM da izdvoje 10, a sa primanjima nižim od 1.000 KM pet odsto plate.

„Svi funkcioneri, na čelu samnom, su već potpisali te izjave, kao i većina radnika Gradske uprave“, dodao je Adžić.

On je naglasio da zbog pandemije virusa korona ove godine neće biti proslave i manifestacija povodom Dana grada Gradiška – 24. aprila, te da će iznos od 25.000 KM koji je bio namjenjen za obilježavanje Dana grada biti takođe uplaćen u Fond solidarnosti Republike Srpske.

Adžić je dodao da će na vanrednoj sjednici Skupštine grada Gradiška biće usvojena i odluka da se usluge predškolske ustanove „Lepa Radić“ za mart plaćaju sa 50 odsto iznosa, te da se ne plaćaju za ostale mjesece kada vrtić neće raditi.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava će ubrzati isplatu sredstava podrške iz gradskog budžeta za poljoprivredu i privredu,  u iznosu od 175.000 i 225.000 KM,  na način da će onima koji su najviše pogođeni omogućiti da podnesu zahtjeve za pomoć na posebnom obrascu.

Share With: