Уз мало добре воље, Градишка може боље: Заједно радимо на јачању повјерења и кохезије у нашој заједници

Град Градишка учествоваће у наредном периоду у реализацији пројекта „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у Босни и Херцеговини“, који финансира Европска унија (EU), а којег заједно проводе EU, Уједињене нације (UN), Мисија OSCE-a у Босни и Херцеговини (OSCE) и Вијеће Европе (CoE).

Много је локалних заједница у Босни и Херцеговини у којима постоје позитивни примјери изградње повјерења, кохезије и мира, који могу послужити као узор и пракса другим заједницама, али и политичком дјеловању на вишим нивоима власти, међутим, често ти примјери пролазе незапажено. Стога је фокус овог пројекта јачање и промовисање позитивних иницијатива и активности у заједницама и подршка људима широм земље који свакодневно улажу значајне напоре у изградњу повјерења, друштвене кохезије и одрживог мира.

Пројекат укључује сарадњу с локалним властима и представницима цивилног друштва, грантове за организације цивилног друштва и појединце који промовишу мир и повјерење, као и подршку локалним медијима у промовисању позитивних прича из заједнице.

„Међусобно повјерење, повезаност и сарадња представљају снагу заједнице потребну за изградњу Градишке према потребама свих њених грађана. Кроз партнерство на пројекту „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у БиХ“ желимо повезати различите друштвене групе и кроз сарадњу унаприједити односе и заједничку визију за бржи и снажнији развој Градишке. Како и сам слоган овог пројекта истиче, уз мало труда и воље и допринос свих нас сигурно можемо још боље“, истакнуо је градоначелник Зоран Аџић.

У склопу пројекта биће одржан „Дијалог заједнице Градишка“, осмишљен као платформа за потицање већег учешћа и утицаја грађана и грађанки, организација цивилног друштва, представника локалних власти и других друштвених актера на процесе и акције које доприносе јачању повјерења и друштвене кохезије. Током дијалога учесници/це ће разговарати о заједничким приоритетима, изразити проблеме и изазове у заједници, те представити потенцијална рјешења, која могу бити проведена у локалним заједницама с коначним циљем јачања повјерења и друштвене кохезије.

„Дијалог заједнице Градишка“ одржаће се 3. марта 2023. године, у сали Скупштине Града Градишка, с почетком у 13 часова. Због ограниченог броја мјеста, молимо све заинтересоване да се региструју за учешће на дијалогу ОВДЈЕ (  https://forms.office.com/e/9Q7mSJrm9H ).

Позивамо грађанке и грађане, организације цивилног друштва и друге друштвене актере да кроз учешће на дијалогу буду дио позитивних промјена у нашој заједници, јер уз мало добре воље, МОЖЕМО БОЉЕ!

Share With: