Успјешно завршена „Недјеља солидарности“

Градска организација Црвеног крста Градишка завршила је активности поводом Недjеље солидарности. У акцији прикупљања основних животних намирница учествовали су ученици основних и средњих школа и друге организације.

Међу бројним средњошколцима у овој акцији истакли су се и градишки Гимназијалци. Ученик Свјетлана Џинић, рекла је да су се сви радо одазвали овој акцији те да већ годинама учествују у свим активностима Црвеног крста.

Професор Гимназије Градишка Милена Шмитран истакла је да су уз помоћ ученика, али и професора прикупили прехрамбено хигијенске производе за оне којима је то потребно.

У Црвени крст Градишка  допремљени су пакети  са прехрамбеним намирницама и гардеробом које традиционално,  прикупљају чланице градишког Актива жена СНСД-а. Ову хуманитарну акцију организују у мјесецу децембру поводом предстојећих празника.

Предсједник ГО Актива жена СНСД Градишка Рената Обрадовић Поповић, рекла је да су у акцији учествовали сви мјесни одбори са подручја Градишке, те да циљ да се помогне онима којима је потребно. Она се захвалила свима који су учествовали.

У Црвеном крсту истичу да је ова као и све друге акције које се проводе током године, веома значајна. Протеклих дана прикупљали су прехрамбене намирнице и хигијенске потрепштине у оквиру Недјеље солидарности, те су свим учесницима у овој акцији  уручене и захавлнице.

Сличне активности у оквиру Недјеље солидарности оргнизовале су градишке школе, те други организације.  Прикупљена помоћ биће породицама уручена најкасније до 7. јануара.

Н.М.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FLtqW2W-gHs[/embedyt]

Share With: