Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Uspješno realizovan projekat“KOVIDOMED“

Firma „Košnica“ u saradnji sa UNDP-om realizuje projekat“KOVIDOMED“ , vrijednosti 250 000KM.

Gostujući u emisiji“Bilans stanja“ Radio Gradiške vlasnik firme, profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Banja Luci, Goran Mirjanić istakao je da je riječ o projektu EU4AGRI, koji je namjenjen za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, a usmjeren je na jačanje kooperativnih odnosa.

 „Naša firma „Košnica“ koja postoji od 2005. godine osnovana je upravo  s ciljem da kroz promociju i razvoj pčelarstva razvijamo i poseban vid kooperativne saradnje sa pčelarima prvenstveno na području našeg grada“, naglasio je Mirjanić.

On je istakao da je realizacija projekta započela u martu ove godine. „ Do sada smo napravili izbor kvalitetnih ljudi, uključili smo 56 kooperanata sa područja Gradiške, Banjaluke, Laktaša, Prijedora Kozarske Dubice i Srpca,“, rekao je Mirjanić i dodao da je oblast pčelarstva pokazala veliki potencijal. On je izrazio zadovoljstvo da je u projekat uključen veći broj žena, kao i 12 pčelara mlađih od 30 godina.

Mirjanić je rekao da su zahvaljujući projektu pčelari dobili, u skladu sa iskazanim potrebama, savremenu pčelarsku opremu.“Njihovo učešće iznosilo je 25 odsto od vrijednosti projekta koji je donacija  EU, rekao je Mirjanić.

Završetkom ovog projekta, početkom naredne godine Mirjanić najvaljuje nove projekte. „Zahvaljujući gradu Gradiška i gradonačelniku, kao i Turističkoj organizaciji našeg grada planiramo realizaciju projekta vezanog za apiturizam.

 „U saradnji sa gradom Gradiška odobren nam je projekat prekogranične saradnje kojim bi naš grad dobio „medene staze“, odnosno locirali bi nekoliko pčelinjaka koji ispunavaju uslove da prime turiste kojima bi pružili  određene edukacije, promocije i degustaciju pčelinjih proizvoda“, istakao je Mirjanić.

Share With: