Успјешна школска година за музичку школу

У Културном центру Градишка крај школске године вечерас су традиционалним још једним годишњим концертом обиљежили ученици Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“.

На концерту су учествовали награђени ученици који су у току ове године остварили запажене резултате на такмичењима. Међу њима су се нашле ученице Каролина Ристић и Елена Костић.

Каролина Ристић, свира виолину, ученик је другог разреда музичке школе и већ је наступала на такмичењима у Бијељини, Бања Луци и Брчком и освојила је прве и друге награде.

Елена Костић, ученик је првог разреда музичке школе на одсјеку за клавир. Она је учествовала на такмичењима у Бијељини и Бања Луци те је освојила прву и другу награду.

Директор музичке школе Иван Ристићи истакао је да приводе крају веома успјешну школску годину. Он је подсјетио да су ове године обиљежили двадесет година рада музичке школе под именом Бранко Смиљанић.

„Имали смо концерт бивших ученика, два хуманитарна концерта, концерте класа, те концерт музичког забавишта и годишњи концерт. По броју освојених награда смо други на републичком такмичењу“, рекао је Ристић.

Ристић је задовољан, јер се у мизичку школу уписало више од 35 нових ученика. Када је ријеч о реконструкцији школе каже да радови теку планираном динамиком.

ОМШ „Бранко Смиљанић“ ове године испраћа двадесет матураната. Тим поводом биће организован концерт матураната који је планиран за 20. јун ове године.

Н.М.

Share With: