Top lista

Top lista za 15.05.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Uspjeh učenika Tehničke škole u takmičenju iz matematike i fizike

Učenici Tehničke škole Gradiška osvojili su na Regionalnom takmičenju dva prva i jedno drugo mjesto iz matetematike i drugo mjesto u takmičenju iz fizike.

Direktor  škole Vlado Tomić rekao je da su učenici gradiške Tehničke škole do sad bili redovni osvajači brojnih nagrada na takmičenjima iz programiranja i mašinske grupe predmeta, te da je ovo posljednje takmičenje dokaz da sa kvalitetnim radom mogu parirati svojim vršnjacima i u znanju iz opšte grupe predmeta.

„Škola će nastojati da učenicima i profesorima pruži maksimalnu podršku i da ih nagradi za uspjeh“, dodao je Tomić.

Prva mjesta na takmičenju iz matematike osvojili su učenici prvog i trećeg razreda tehničara informacionih tehnologija Aljoša Blagojević i Marija Jovanić.

Blagojević je rekao da je takmičenje bilo zahtijevno, da se odvijalo „on lajn“, ali da je dosta vježbao zadatke i očekivao uspjeh.

Jovanićeva je istakla da joj je ovo bilo prvo takmičenje i da je zadovoljna rezultatom, te da se već priprema za Republičko takmičenje.

Profesor matematike u Tehničkoj školi Zorica Stanivuk kaže da se nada da je bila dobra podrška nagrađenim učenicima, navodeći da su vježbali tokom cijele godine a intenzivno oko dvije sedmice.

„Bilo je teže pripremati učenike nego inače jer časovi traju 20 minuta, ali smo to uspjeli nadoknaditi kroz „on lajn“ nastavu i druge vidove komuinikacije“, navela je Stanivukova.

Učenik prvog razreda tehničara mehatronike Bojan Borković, koji je osvojio drugo mjesto na Regionalnom takmičenju iz fizike, rekao je da je ovo takmičenje bio za njega novi izazov  i da je želio da svoju školu predstavi u najboljem svijetlu.

Profesor fizike Maja Golić naglasila je da se takmičenje iz fizike odvija po planu i programu za gimnazije, čiji učenici imaju ovaj predmet tokom cijelog školovanja, pa je bilo zahtjevnije za učenike tehničkih škola koji fiziku imaju samo dvije godine.

M.Malešević

Share With: