Ускоро проширење водоводне и канализационе мреже

Одборници Скупштине града Градишка, на последњој сједници, усвојили су Одлуку о кредитном задужењу код Европске инвестиционе банке у износу од 9,4 милиона КМ, за изградњу водоводне и канализационе мреже.

Нова кредитна средства намијењена су за капитални пројекат, развој водоводног система Лијевча поља и развој канализационог система на Сењаку. Директор Комуналног предузећа „Водовод“ Градишка Сандро Зеничанин, навео је да је задужење Града од 9,4 милиона КМ само један дио пројекта који износи 20,5 милиона КМ. „Кредитно задужење се односи на компоненту Европске инвестиционе банке која је одобрила кредитни зајам на 25 година, гдје је грејс период 6 година. Осим тих сдредстава, учећше града је у износу од 750 000КМ, а та средства биће издвојена из градског буџета у наредне три године“, навео је Зеничанин и додао да ће осим поменутих средстава доступна бити и грант средства од 9,2 милиона КМ гдје апликацију испред Града Градишка припрема Министарство финансија Републике Српске.

Градоначелник  града Градишка Зоран Аџић  навео је да је Градишка у претходном периоду, као локална управа, показала да је опремљена, обучена и спремна да ради велике пројекте

У предузећу Водовод тренутно раде на припреми документација за избор извођача радова, а план је да се комплетна инфраструктура заврши до краја наредне године. Ради се о 89 километара примарне и секундарне водоводне мреже и 5 километара канализационе мреже на подручју Сењака.

 С.Видовић

Share With: