Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Uskoro online kursevi u Udruženju”Most”

Udruženje „Most“ Gradiška u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) realizuje Projekat“Kada slike govore više od riječi“, u okviru kojeg će biti održano nekoliko online kurseva i umjetnički kamp.

Sanja Ostojić iz Udruženja Most gostujući u programu Radio Gradiške,  istakla je da se online edukacije održavaju na četiri teme, baštovanstvo, emocionalna pismenost, ekološka svijest i zaštita životne sredine i ilustrativna tipografija. „Edukacije će biti održane od 26. jula do 26. septembra, a kursevi su namijenjeni mladim ljudima od 18 do 30 godina iz deset gradova BiH“, istakla je Ostojićeva i dodala da se zainteresovani kandidati mogu prijaviti do kraja sedmice.

Zorana Selak trenutno angažovana na realizaciji projekata u Udruženju „Most“, rekla je da im je cilj da mladima pruže priliku da na pravi način iskoriste sadašnju situaciju i obogate svoja znanja iz raznih oblasti.

Govoreći o umjetničkom kampu, Selakova je rekla da će biti održan u oktobru i trajaće četiri dana, a baviće se temom reprezentativnih lokalnih heroja i heroina, gdje će učesnici uz turističku turu imati priliku da se upoznaju sa ljudima koji su obilježili Gradišku kroz borbu za ljudska prava i građanski aktivizam.

Osim projekta” Kada slike govore više od riječi“,Udruženje Most planira i druge aktivnosti.“U Udruženje nam stiža dva volontera, iz Češke i Italije koji će u Gradišci tokom desetomjesečnog boravka raditi na sprovođenju trenutnih i osmišljavanju novih aktivnosti, rekla je Ostojićeva i dodala da će tokom ljeta biti organizovane filmske večeri, igranje stonog tenisa, kvizovi na otvorenom, karaoke i kreativne radionice.

U narednom periodu planirane su prezentacije o pisanju projektnih prijedloga gdje će mladi od 15 do 24 godine imati priliku da se  prijave na niz edukacija i dobiju finansijska sredstva za sprovođenje mini projekata koje sami osmisle.U okviru neformalnog obrazovanj,  u avgustu i septembru,  planirane su radionice njemačkog jezika za početnike kao i jednodnevne radionice na temu značaj organske proizvodnje i jezičke nedoumice u srpskom jeziku.

Share With: