Ускоро нови вртић у Брестовчини

Нови вртић у мјесној заједници Брестовчина у Градишци, чија је изградња у завршној фази, ускоро ће отворити врата за многе малишане. Вртић у овом насељу је велика потреба, јер ЈПУ „Лепа Радић“ има око 350 дјеце на чекању.

Ненад Пилиповић један је од родитеља који је предао захтјев за смјештај дјевојчице Уне.

„Ми смо је пријавили чим је рођена, ево већ сад има годину и по дана. Надамо се да ће бити мјеста за њу и за другу дјецу која дуго чекају на смјештај“ рекао је Пилиповић.

Директор ЈПУ „Лепа Радић“ Сузана Иваштанин каже да је планирано да у новом објекту буде смјештено око 180 дјеце, у шест васпитних група.Отварање се планира у марту ове године.

„Ми чекамо вањско уређење, већина намјештаја је стигао. Надамо се да ће се све завршити до краја овог мјесеца“ додала је Сузана Иваштанин.

У вртићу у Новој Тополи такође се планира проширење капацитета за три васпитне групе.

„Тренутно у овом објекту борави 118 дјеце, а на листи чекања је 109 малишана“, каже васпитач Тања Гајић.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да су изградњу вртића у Брестовчини вриједности око 2,5 милиона КМ заједнички финансирали Влада Србије и Градска управа Градишка.

“Желимо да за дјецу створимо један угодан амбијент, а родитељи да буду растерећени, да се могу посветити привредној активности.Ми смо добили грант од Владе Србије у износу од 500 000 евра,а Градска управа је уложила 1,5 милиона КМ додатних средстава” додао је Аџић.

У ЈПУ “Лепа Радић” Градишка у сва три објекта тренутно је смјештено око 450 дјеце.

Н.Миљковић

Share With: