Uskoro knjiga o znamenitim ženama Gradiške

Udruženje „Žena i porodica“ Gradiška privodi kraju aktivnosti u vezi sa izdavanjem knjige”Žene Gradiške, prepoznatljive po svojim djelima”.

Predsjednica Udruženja, urednica pomenute knjige Desanka Rađević, gostujući u emisiji”Žene i mogućnosti” Radio Gradiške rekla je da je knjiga spremna za štampanje i da bi promocija trebala biti održana 27.novembra ove godine.

Rađevićeva je istakla da su, na prijedlog sugrađana, u knjigu uvrstili 77 žena koje su od postanka Gradiške do danas, dale doprinos razvoju društva, ali i svojim primjerima poslale jaku životnu poruku.

 “Najdalje smo otišli u 1780.godinu, tragom života i rada Ajše Džinić koja je bila idejni tvorac osivanja Medrese za djevojčice, što je u to vrijeme bilo od velikog značaja”, istakla je Rađevićeva i dodala da knjiga obuhvata mnoge  hrabre, odvažne i humane žene iz raznih oblasti društvenog života, kroz čije životne priče saznajemo više o Gradišci i vremenu u kom su živjele.Zbog svega toga knjiga ima i istorijski značaj.

Rađevićeva je naglasila da je radeći na knjizi i sama iznenađena biografijama mnogih žena i izrazila nadu da će knjiga pronaći put do brojnih čitalaca.

S.Vidović

Share With: