Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Uručena spasilačka oprema vrijedna 250. 000 KM

Republičkoj upravi civilne zaštite danas je u Gradišci uručena spasilačka oprema u vrijednosti 250.000 KM, koju je nabavila Vlada Republike Srpske.
Oprema je nabavljena putem projekta “Hitni oporavak od poplava”, koji sprovodi jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović istakao je da Vlada Srpske u kontunuitetu nabavlja opremu za Republičku upravu civilne zaštite, te da je na upravi da se dobro obuči i organizuje da bi mogla da odgovori na svaki izazov i zaštiti stanovništvo od katastrofa.

On je naveo da su ovoj upravi donirani čamci za specijalizovanu jedinicu za spasavanje na vodi i jedan šator za potrebe ove jedinice.

“Riječ je o šatoru na naduvavanje, veoma lako se postavlja i opremljen je grijanjem. Čamci su različitih tipova, od rafting do čamaca za evakuaciju povrijeđenih i `rip` čamaca koje koriste specijalizovane jedinice”, rekao je Novitović.

On je dodao da Republička uprava ima još dva “pionir” čamca, te dva metalna čamca za spasavanje u situacijama poplava.

Vođa tima za spasavanje na vodi i pod vodom Republiče uprave civilne zaštite Borislav Trninić posjanio je da su čamci koji su donirani univerzalni i mogu da se koriste za spasilačke i ronilačke misije.

“Do sada nismo imali ovakve čamce i nadam se da će nam to biti od velike pomoći u našim budućim vježbama i akcijama. Čamci su dobri i za obuku, pretragu terena, ronilačke akcije, a biće opremljeni i dodatnom opremom kao što su sistem veze i elektro sonderi za pretraživanje vodenog dna”, dodao je Trninić.

Premipredaji opreme za Republičku upravu civilne zaštite prisustvovali su direktor jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Stefan Mitrović i Duško Opajić, direktor firme “Sirijus” iz Banjaluke od koje je nabavljena opremna.

Nakon primopredaje obavljena je obuka u rukovanju i održavanju opreme na rijeci Savi u Gradišci.

Share With: