Top lista

Top lista za 05.12.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Upoznati građane o problemu trgovine ljudima

Na području Policijske uprave Gradiška tokom ove godine nije bilo evidentiranih krivičnih djela trgovine ljudima, dok je počinjeno je jedno krivično djelo krijumčarenje ljudi i evidentirano 30 prekršaja prosjačenja.

Iz Policijske uprave Gradiška navode da učestvuje u realizaciji aktivnosti povodom 18. oktobra – Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, s ciljem podizanja svijesti javnosti o ovom problemu, u skladu sa Akcionim planom Vlade Republike Srpske za suprotstavljanje trgovine ljudima 2020-2023. godine.

Izradom promotivnog postera pod nazivom “Spriječimo trgovinu ljudima” objašnjeni su načini zloupotrebe lica različitih kategorija u svrhu eksploatacije i imaju za cilj da upoznaju građana o mogućim vidovima trgovine ljudima kako bi uočavanje takvih pojava adekvatno prijavili nadležnim institucijama, saopšteno je iz ove uprave.

Iz Policijske uprava Gradiška pozivaju građane da ukoliko imaju saznanja o aktivnostima koja upućuju na trgovinu ljudima ili su sami žrtve zloupotrebe da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni servisni broj 122.

Share With: