Упознај Сервицијум кроз мобилну апликацију „AVEnture Gradiška“

Заронити у прошлост Градишке и упознати знаменитости некадашњег Сервицијума у срцу града, сада је могуће путем мобилне апликације „AVEnture Gradiška“.

Ову интересантну апликацију могуће је преузети на „Google Play“ трговини за андроид уређаје, а доступна је на српском и енглеском језику. Да би апликација функционисала потребна је Wi-Fi или мобилнa мрежa као и активирана ГПС локација на телефону. У стварању мобилне апликације учествовао је наш суграђанин Кенан Махмутагић.

На подручју града налази се више тотема који су саставни дио апликације. Када се налазите у Градском парку, отворите апликацију и искористите технологију проширене стварности како бисте завирили у прошлост и видјели како је некада изгледао Сервцијум. Кроз технологију проширене стварности, можете чак заиграти мобилну игру кроз коју вас воде ликови Октавијан и Пчелица.

Испред Културног центра Градишка, очекује вас виртуелни приказ римског каменолома. А на простору Сењака, можете доживјети виртуелну “Vila Rusticu” у стварној величини.

Једна од главних значајки апликације је могућност скенирања QR кодова на тотемима који су постављени дуж 4 бициклистичке руте: Градска АВЕнтура, Медена АВЕнтура, Зелена АВЕнтура и Гладијаторска АВЕнтура.

Скенирањем ових QR кодова путем мобилне апликације “AVEnture Gradiška”, прикупљате бодове и истовремено добијате занимљиве информације о мјестима која истражујете.

Осим тога, апликација пружа корисницима бициклистичку навигацију за сваку од рута – Градску, Медену, Зелену и Гладијаторску АВЕнтуру. Навигација јасно означава локације тотема и бициклистичке стазе, олакшавајући ваше путовање.

Придружите нам се на другом римском фестивалу у Градишци који ће бити одржан 2. септембра од  12 часова у Градском парку. То је прилика да истражите римски свијет и испробате ову иновативну и занимљиву мобилну апликацију.

АВЕнтуре Градишка вас позива да закорачите у прошлост на јединствен начин!

 

 

Share With: