„Упознај Козару 2023“

Планинарско спортско друштво „Патрија “ организоваће у недјељу, 10. септембра Поткозарску шетњу, под називом  „Упознај Козару 2023“.

Планирана шетња је мини трансверзала, дужине 19 километара, а учесници ће имати прилику да обиђу  значајна мјеста на Козари : споменик 13. Скојевки, врх Пројса – највиши врх Града Градишке, планинарски  дом Превија, Гола планина, одмориште Бијеле Воде и споменик на Мраковици гдје се акција и завршава.

За учеснике акције биће обезбијеђен превоз, ручак и освјежење на стази. Окупљање и полазак је испред спортске дворане Арена  у 8 часова.

Циљ ове акције је да се промовише планинарење и шетња као здрав начин живота , да се грађани упознају са ужим завичајем, промоција туристичких потенцијала поткозарског краја, активирање омладине али и грађана зрелије доби да користе пјешачке и планинарске стазе у слободно вријеме.

У оквиру акције биће промовисана и  мапа Пјешачко-планинарских стаза  Козаре. Све информације и пријаве на број 061834467 – Гордана или поруком на фб или инстаграму профилу.

С.Видовић

Share With: