Top lista

Топ листа за 14.05.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Umjeren intenzitet saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj

Saobraćaj je jutros slabog do umjerenog intenziteta na svim putevima u Republici Srpskoj, dok u Federaciji BiH magla smanjuje vidljivost na dionicama u dolinama Lašve i Spreče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na granici je pojačan saobraćaj na prelazima Gradiška i Donja Gradina na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj. Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Relacijom Prijedor-Novi Grad-Kostajnica-Kozarska Dubica-granični prelaz Donja Gradina do 16.00 časova danas će se kretati vanredni prevoz, pa se vozači mole da budu strpljivi i da se pridržavaju uputstva policije i tehničke pratnje.

Na magistralnom putu LJubinje-Trnovica-Trebinje sutra počinju radovi zbog čega će biti izmjenjen režim odvijanja saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 1. avgusta.

Radovi sutra počinju i na području Banjaluke u okviru projekta “Proširenje distributivne mreže pitke vode i mreže za prikupljanje otpadnih voda” u mjestu Radosavska, pa će zbog toga izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka-Stari Majdan. Planirano je da radovi traju do kraja jula.

Sanacioni radovi aktuelni su na auto-putu Banjaluka-Prnjavor, na ulazu u Prnjavor, na području Kotor Varoša, zatim od Šešlija prema Doboju, te dionicama Prijedor-Kozarac, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, Crna Rijeka-Bjelajce, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice i Priboj-Lopare, kao i na putnom pravcu Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

U FBiH i dalje su aktuelni radovi kroz tunel Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, a saobraćaj preusmjeren na druge pravce.

Usporeno se zbog radova na mostovima saobraća u mjestu Drenik na putu Srebrenik-Šićki Brod, na magistralnom putu Olovo-Semizovac, u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup i na dionici Livno-Kamensko.

I dalje su aktuelni radovi u tunelu Vranduk kod Zenice, gdje je na snazi izmjena saobraćaja, a u toku je i sanacija mosta na petlji Blatuša kod Zenice.

Iz AMS-a podsjećaju da je zbog radova obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići na granici sa Crnom Gorom, a vozila su preusmjerena na druge granične prelaze.

Share With:
Facebook
YouTube
Instagram