Top lista

Top lista za 11.04.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Ujedinjena Srpska organizovala kulturnu manifestciju „Nebesko je uvijek i dovijeka“

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je sinoć u Gradišci da je mozičiko-scenska manifestacija „Nebesko je uvijek i dovijeka“, koju je Gradski odbor ove stranke organizovao u gradiškom Kulturnom centru, posvećena srpskoj nacionalnoj kulturi identitetu i narodu u Crnoj Gori.

„Ovo je i početak naše političke kampanje u kojoj želimo da pokažemo srpsko jedinstvo i sabornost“, naglasio je Stevandić.

On je najavio da će Ujedinjena Srpska sutra u Trebinju prvi put na ovim prostorima organizovati skup na kojem će se zajedno obratiti srpski političari iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, potpredsjednik Narodne skupštine Srbije i funkcioner SNS-a Veroljub Arsić, šef poslaničkog kluba DF-a u Narodnoj skupštini Crne Gore Milutin Đukanović i funkcioneri Ujedinjene Srpske.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić, koji je i predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Gradišci, istakao je da Ujedinjena Srpska ovom manifestciom šalje poruke svojim sipatizerima, građanima, ali i političkim suparnicima.

„Želimo da vide da sve nije puko traženje glasova pred izbore i da političko djelovanje može biti drugačije, da se svi takmiče u djelima, a ne samo kritikom svega i svačega. Mi smo počeli sa kulturom, neka drugi nastave sa nečim drugim“, dodao je Dunjić i poručio da je Srbima najpotrebnije jedinstvo.

U programu manifestcije „Nebesko je uvijek i dovijeka“ nastupila je srpska glumica Ivana Žigon, koja je istakla da joj je uvjek drago kada je pozovu iz Republike Srpske, koju smatra najvećom srpskom pobjedom u savremenoj istoriji.

„Srećana sam kad god mogu da pronosim poruke naših pradjedova i pjevam pjesmu „Onamo, onamo“, koja je povećena ljudima u Crnoj Gori u kojoj je moj pradjed bio predsjednik Vlade.To je program koji je povećen i našim precima, koji nas uče i kako u današnjem teškom vremenu da živimo i sačuvamo svoj duh“, rekla je Žigonova.

Na manifestciji su nastupili i pobjednici takmičenja „Ja imam talenat“ na guslama i harmonici Bojana i Nikola Peković, te ženski pjevački ansambl Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Gradiška „Bele rade“.

Rukovodilav ansambla „Bele rade“ Jovana Kodić, koja je i predsjednik Aktiva žena Ujedinjene Srpske Gradiška, navela je da su se predstavili sa četiri srpske etno pjesme, te naglasila da su ovakve manifestcije veoma značajne za očuvanje kulture srpskog naroda.

Share With: