Uhapšen zbog vrijeđanja i napada na policajce

Trdesetogodišnjak inicijala B. J. iz Šapca lišen je juče slobode u Gradišci, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “spriječavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, izjavio je danas novinarima u Gradišci načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić.

Škrorić je naveo da su sinoć u 23.20 časova u mjestu Brestovčina policijski službenici Policijske stanice Gradiška nakon počinjenog saobraćajnog prekršaja zaustavili putničko vozilo “pežo”, kojim je upravljala tridesetpetogodišnja M.Đ. iz Kozarske Dubice, nakon čega je suvozač B.J. izašao iz vozila verbalno vrijeđao policajce.

“Nakon izdatog naređenja licu, od strane policijskih službenika, da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira isti je fizički nasrnuo na policijske službenike i pritom im nanio tjelesne povrede. Policijski službenici su upotrijebili silu, lice lišili slobode, a o svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tuižilaštva Banjaluka, pod čijom nadležnosti se vrše sve dalje mjere i radnje”, naveo je Škrić.

On je dodao da je pomenuto lice, prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela, bilo pod uticajem alkohola.

Škorić je dodao da će nakon kompletiranja predmeta protiv državljanina Srbije biti podnešen izvještaj za “spriječavanje službenog lica u vršenju službene radnje”.

Share With: