Uhapšen zbog porodičnog nasilja i prijetnji policiji

Policija je u Mašićima kod Gradiške uhapsila duševno oboljelog muškarca iz ovog grada čiji su inicijali V.P. zbog nasilja u porodici, prijetnji policiji, oštećenja dva vozila i prozora na stambenom objektu.

Pripadnici Policijske stanice Nova Topola su juče oko 10.00 časova došli u Mašiće po prijavi da je ovo lice u toku noći polupalo više prozorskih stakala i dio namještaja u porodičnoj kući i upućivao prijetnje svojoj majci, rečeno je Srni iz Policijske uprave Gradiška.

Ovo lice pobjeglo je prije dolaska policije, ali je nedugo potom došao u dvorište, prijeteći policiji sa nožem u ruci, pa drvenom palicom iz dvorišta polupao rotaciono svjetlo i oštetio poklopac motora na službenom vozilu policije.

On je zatim na lokalnom putu drvenom palicom oštetio i automobil „pežo“, a potom ušao u kuću, gdje se zatvorio.

Komandir Policijske stanice Nova Topola je ostvario kontakt sa njim, ušao u kuću, nagovorio ga da odloži hladno oružje, a zatim ga uhapsio.

Pošto je riječ o duševno oboljelom licu kojem je oduzeta poslovna sposobnosti, lice je predato na Odjeljenje neuropsihijatrije Bolnice Gradiška, odakle je uz asistenciju policijskih službenika upućen na Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, gdje je zadržan na liječenju.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj protiv lica čiji su inicijali V.P. za počinjena krivična djela nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Share With: