Top lista

Top lista za 31.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Ugovori o dodjeli sredstava za omladinske projekte i mikrobiznise

U Gradišci su danas potpisani ugovori o finansiranju šest projekata i četiri mikrobiznisa čiji su korisnici neformalne grupe mladih i mladi od 17 do 35 godina, ukupne vrijednosti 19.500 KM.

Navedeni projekti i mikrobiznisi realizuju se u okviru programa Omladinske banke Gradiške, a finansiraju ih Fondacija “Mozaik” i Gradska uprava.

Koordinator Omladinske banke Branko Straživuk rekao je novinarima da se na poziv za dodjelu sredstava za projekte prijavilo osam neformalnih grupa mladih, te da su sredstava odobrena za šest projekata ukupne vrijednosti 11.500 KM, a da je za četiri mikrobiznisa dodijeljeno po 2.000 KM.

“Dodijeljena su sredstva za projekte `LJepota u oku posmatrača`, `Na Vrbaškoj`, `Boks za pobjedu`, `Upoznajmo Savu`, `Naše igralište` i `U zdravom tijelu zdrav duh`, te mikrobiznise Fitnes-studio `Virtus`, teretana `Bul džim` i Auto-praona `Šobota` i `Fokus studio`”, naveo je Straživuk.

On je naglasio da je ovaj program Omladinske banke dobra prilika da sredstva za svoje projkete dobiju grupe mladih koji nisu u registrovanim foramalnim organizacijama i udruženjima.

Straživuk je podsjetio da je ovo druga godina od kada Omladinska banka Gradiška realizuje program dodjele sredstava za projekte i mikrobiznise mladih, te da program traje ukupno četiri godine.

Načelnik Službe gradonačelnika Gradiške Goran Subotić rekao je da je obaveza Gradske uprave da svake godine u programu Omladinske banke učestvuje sa 6.000 KM i finansiranju odobrenih projekata.

On je rekao da je Fondacija “Mozaik” ove godine izdvojila i dodatnik 6.000 KM za učešće u finansiranju mikrobiznisa.

Subotić je istakao da je cilj da podrška projektima i poslovnim idejama mladih, koji su značajni za njih i lokalnu zajednicu.

M.Malešević

Share With: