Углавном мокри коловози

У већем дијелу Републике Српске саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима. Видљивост је због магле смањена у кутлинама и уз ријечне токове, а скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, и подсјећамо, да је посједовање зимске опреме, без обзира на временске услове, на путевима БиХ обавезно од 01. новембра.

Зимска опрема обухвата пнеуматике за зимску употребу на свим точковима возила или пнеуматике за зимску употребу на погонским точковима и ланце за снијег, односно друге уређаје за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка. Под зимском опремом сматрају се и пнеуматици за љетну употребу на свим точковима са минималном дубином газећег слоја четири милиметра и ланцима за снијег.

До 18.11.2021. године, до 18:00 часова, због реконструкције коловоза, потпуно је обустављен саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута МI-102 Драксенић-Врбашка. Алтернативни правац за путничка возила је путни правац: Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица,а за теретна возила Градишка-Бања Лука-Приједор-Козарска Дубица. Напомињемо да се ово Рјешење о забрани саобраћаја неће односити на возила којима се врши достава на територији гдје се изводе радови, за возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

На  граничним прелазима  у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Share With: