Удружење „Жена и породица“ организовало радионицу о писању пројеката

Удружење „Жена и породица“ Градишка у сарадњи са Фондацијом „Удружене жене“ из Бањалуке организовало је данас радионицу о писању пројеката за чланове различитих удружења са подручја Градишке.

Предсједница Фондације „Удружене жене“ Бањалука Нада Голубовић рекла је да су покушали да удружењима особа са инвалидитетом из Градишке презентују начин на који могу конкурисати код донатора како би побољшали положај циљне групе за коју раде.

Она је нагласила да је важно добро дефинисати проблем, узрок и посљедице које ће пројекат имати.

Секретар међуопштинског удружења глувих и наглувих Градишка Љубинка Радонић Злојутро навела је да се о методолигији и писању пројеката увијек може нешто ново научити и примјенити.

Предсједница Удружења жена и породица Десанка Рађевић навела је да ову активност финансира Екуменска иницијатива жена која иначе Удружење „Жена и породица“ из Градишке финансира дванаест година.

„Наше удружење има 70 чланица и тешко је анимирати жене да самостално пишу и реализују пројекте. Важно је да жене науче писати пројекте“, навела је Рађевићева и додала да су они кроз рад свог удружења успјешно реализовали више пројеката.

С.С.Ц.

Share With: