Udruženje „Most“ Gradiška ove godine obilježava deset godina postojanja i rada

Izvršna direktorica Udruženja „Most“ Dajana Karan, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške, rekla je da je Udruženje „Most“ počelo sa radom 27. avgusta 2009. godine i da su u proteklih deset godina realizovali brojne projekte.

Ona je istakla da su njene kolege od želje za putovanjem mladih po Evropi kroz različite programe došli na ideju za osnivanjem Udruženja.

„Iskoristili su omladinske razmjene, putovali po Evropi, prolazili različite edukacije neformalnog obrazovanja i shvatili da kroz udruženja mogu raditi različite volonterske akcije i građanima pružiti nove prilike te su tako počeli da pišu projekte i sprovode različite aktivnosti u Gradišci“, rekla je Karan.

Od prvih značajnih projekata Karan je izdvojila kurseve stranih jezika, Školski program recikliranja, a kasnije značajne projekte poput Lokalnog volonterskog servisa, Dnevnog centra „Gnijezdo“, firme FG grupa i brenda „Funky Guerrilla“ kao i brojne druge aktivnosti.

Ona je istakla da su kroz različite projekte uspjeli postepeno da renoviraju prostor  u kojem rade i da su do sada za te namjene utrošili oko 50 000 KM.

Karan je navela da trenutno imaju troje zaposlenih i da se broj zaposlenih mijenja u zavisnosti od projekata.

Ona je naglasila da u narednom periodu planiraju da pišu i realizuju nove projekte koji su potrebni lokalnoj zajednici sa akcentom na neformalno obrazovanje, preduzetništvo i društveno preduzetništvo, volontiranje i mobilnost mladih.

U okviru projektnih aktivnosti na jesen u Gradišci planiraju okupiti mlade iz različitih gradova BiH i edukovati ih kako da rade murale.

Share With: