Udruženje “Crvena ruža“ realizovalo projekat “Stop nasilju nad ženama“

Udruženje „Crvena ruža“ Gradiška u saradnji sa Gender centrom Vlade Republike Srpske sprovelo je projekat“Stop nasilju nad ženama“. Projekat je realizovan u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, koja se obilježava svake godine od 25.novembra do 10.decembra.

Predsjednica Udruženja“Crvena ruža“ Gordana Todorović gostujući u emisjiji “Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške istakla je da projekat realizovan u saradnji sa 15 sportskih organizacija sa područja Gradiške i Laktaša.

„Tokom kampanje podijelili smo 400 bijelih trakica članovima sporstkih klubova, koji su na taj način poslali poruku javnosti da osuđuju svako nasilje  nad ženama“, rekla je Todorović i podsjetila da je došlo do izmjene zakonskih rješenja koja definišu ovu oblast i da se od ove godine svako nasilje u porodici smatra krivičnim djelom.

Todorovićeva je naglasila da je osnovni cilj projekta“Stop nasilju nad ženama“ bio da se podigne svijest javnosti o ovoj vrsti nasilja, posebno među mladima, ali i pošalje poruka svim ženama da budu mudrije, hrabrije, vjeruju u sebe i da zatraže pomoć ako im zatreba.

Udruženje“Crvena ruža“ osnovano je 2014.godine i u proteklih sedam godina realizovali su brojne aktivnosti, među kojima su najbrojnije humanitarne.Osim toga udruženje je tokom svih tih godina pružalo podršku ženama na razne načine.

„Trenutno pripremamo novogodišnje paketiće za djecu iz nekoliko porodica, učestvovaćemo u akciji prikupljanja pomoći koju organizuje Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška“, istakla je Todorovićeva i dodala da se uvijek rado odazovu svim akcijama s ciljem pomoći onima kojima je potrebno.

S.Vidović

Share With: