Udari vjetra u Hercegovini

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno mokri, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimični ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na jake udare vjetra na području Hercegovine i Sarajevsko-romanijske regije i ističu da je na svim dionicama neophodna oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na putevima u BiH obavezno je posjedovanje zimske opreme, bez obzira na vremenske uslove.
Zimska oprema obuhvata pneumatike za zimsku upotrebu na svim točkovima vozila ili pneumatike za zimsku upotrebu na pogonskim točkovima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka.

Pod zimskom opremom smatraju se i pneumatici za ljetnu upotrebu na svim točkovima sa minimalnom dubinom gazećeg sloja četiri milimetra i lancima za snijeg.
Saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška potpuno je obustavljen za sva vozila, zbog rekonstrukcije kolovoza.

Alternativni pravac za putnička vozila je put Gradiška – Podgradci – Jablanica – Sjeverovci – Božići – Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška – Banjaluka – Prijedor – Kozarska Dubica.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.
Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

Share With: