Ученици музичке школе учествоваће на многим такмичењима (ФОТО)

Ученици ОМШ „Бранко Смиљанић“ Градишка већ се увелико припремају за такмичења.Поводом тога су у Културном центру извели такмичарски дио програма како би у концертној атмосфери показали шта су до сада научили. Директор музичке школе Иван Ристић се нада да ће до првих такмичења која ће почети за десетак дана ученици бити потпуно спремни.

„У наредном периоду очекује нас Републичко такмичење које ће бити одржано у двије етапе у априлу мјесецу, те такође такмичење у Бијељини на којем ћемо имати преко 50 наступа“ рекао је Ристић.

До сада су ученици учествовали на такмичењима у Београду гдје су освојили три специјалне награде и у Приједору освојивши пет награда двије прве, двије друге и једну трећу нагарду. Међу награђенима је била и Леа Вучај, ученик петог разреда музичке школе која је у Београду освојила стотину бодова, те је била лауреат своје категорије. Леа се са другим ученицима припрема за наредна такмичења у Бања Луци и Бијељини. Осим на клавиру она ће се представити и на такмичењу из соло пјевања које припрема са наставницом Мињом Шукало.Она каже да је задовољна ученицима, те да је ово за њих један мали испит како би им наступ на такмичењу био лакши.

Осим на такмичењима ученици музичке школе представиће се и на хуманитарном концерту који ће бити одржан у Културном центру Градишка у понедјељак 27. марта.

„Хуманитарна организација Срби за Србе нам се обратила да им поомогнем у прикупљању средстава и како би представили свој рад у Градишци. Одлучили смо организовати два концерта у 18.00 и 20.00 часова“ рекао је директор Ристић. Он  је овом приликом позвао све заинтересоване да подрже хуманитарну акцију. Цијена улазнице за концерт је 3 КМ. Прикупљена средства биће намијењена за помоћ вишечланим породицама.

Н.М.

Share With: