Učesnici 15. Međunarodne biciklističke trke prošli kroz Gradišku

Danas su kroz Gradišku prošli učesnici Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka. Naš grad je drugu godinu zaredom dio ove velike sportske manifestacije koja se održava 15 godina. Ove godine u takmičenju učestvuje 178 takmičara iz 35 zemalja.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da Gradiska mnogo ulaže u sport, posebno posljednjih nekoliko godina i da svakako zaslužuje da bude na ruti trke Beograd-Banja Luka. Kuvalja je najavio osnivanje biciklističkog kluba u Gradišci i mogućnost da već od sljedeće godine Gradiška bude etapno mjesto u ovoj značajnoj sportskoj manifestaciji.


Šef Odsjeka za društvene djelatnosti u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti grada Gradiška, Ivan Radenović rekao je da Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom konstantno ulaže u razvoj sporta.

„Grad Gradiška je drugi put zaredom prolazni cilj Međunarodne biciklističke trke BeogradBanja Luka i izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo dio manifestacije koja spaja Republiku Srpsku i Srbiju, tačnije Beograd i Banja Luku“,istakao je Radenović i dodao da je riječ o značajnoj manifestaciji koja promoviše sport, biciklizam, kulturne, turističke i privredne potencijale lokalne zajednice.

Međunarodna biciklistička, trka koja briše granice između Srbije i Srpske startovala je u četvrtak 22. aprila sa beogradskog Trga Republike. Podijeljena je u 4 etape, a u ovoj posljednjoj biciklisti su danas startovali u Prijedoru i preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša, stigli na cilj, u grad na Vrbasu.

S. Vidović

 

Share With: