U zavšnoj fazi izgradnja pristupnih prilaza na trotoarima

Načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne poslove opštine Gradiška Branislav Savić izjavio je gostujući u programu Radio Gradiške da su radovi na izgradnji pristupnih invalidskih prilaza na trotoarima u Gradišci u završnoj fazi, navodeći da je cilj ovog projekta da se invalidima omogući nesmetano kretanje u gradu.

Savić je rekao da će ukupno biti urađeno 40 pristupnih prilaza u gradskoj zoni, od bolnice do katastra, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 8.000 KM.

On je istakao da je ranije izgrađen manji broj pristupnih prilaza a da će sad biti izgrađeni na svim pješačkim prelazima u užoj gradskoj zoni.

Savić je naveo da je u toku sanacija oštećenih djelova ulica u gradu i krpljenje udarnih rupa, te da je raspisan tender za ovu godinu za održavanje gradskih ulica i lokalnih puteva.

On je dodao da je „Gradska čistoća“ počela sa radovima na sanaciji makadamskih puteva, a da je u planu nabavka mašine za uređenje bankina i drugih potrebnih vozila, čime bi građevinska operativa ovog komunalnog preduzeća dobila svu potrebnu mehanizaciju i opremu za izvođenje radova na rekonstrukciji makadamskih puteva.

Savić je rekao da je i ove godine u planu asfaltiranje lokalnih puteva na području opštine Gradiška, ali da je planirano i asfaltiranje i rekostrukcija gradskih ulica, po prioritetima koji će biti utvrđeni.

Share With: