У току тродневни турнир “WABA U17” Суперлиге

Први дан тродневног турнира  “WABA U17” Суперлиге у Градишци највриједнију побједу остварила је “Јанина” против директног ривала за Final-Four, екипе “Загреба ”. Успјешан је био и водећи трио.” Будућност Бемаx” је против „ВБО Марибора“ избјегла први пораз,  пуно увјерљивији су били „БО-2 МЕГА Јежица“ против „Партизана 1953“ и „Трешњевка 2009“ против „РМУ Бановића“.

Предсједник WABA лиге Срборан Филиповић изразио је задовољство организацијом турнира у Градишци као и условима у којима се турнир одржава. Он је навео да се на турниру такмиче тренутно најбоље екипе из цијелог региона.

Директор WABA лиге Урош Крањц, навео је да ће четири најбоље екипе са турнира у Градишци имати прилику да се пријаве за организацију Final-Four. Крањц је подсјетио да кадетска WABA лига траје пуних 11 сезона.

Тродневни регионални турнир „WАБА У17“ суперлиге за кошаркашице, на коме учествује осам екипа из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније, почео је јуче. Данас је у Арени Градишка двоструки програм, а турнир Суперлиге се завршава сутра пријеподне.

У  градишкој Арени, 11. и 12. фебруара биће одигран и турнир „WABA У15“ суперлиге, на коме ће, осим екипа из поменутих земаља, наступити и тимови из Мађарске.

С.Видовић

Share With: