Top lista

Top lista za 04.03.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U toku prijavljivanje djece za Program pripreme djece za školu za 2020. godinu

U Javnoj predškolskoj ustanovi „Lepa Radić“ Gradiška u toku je upis djece u „Program pripreme djece u godini pred polazak u školu“.

Koordinator za vaspitno-obrazovni rad Dragana Grahovac gostujući u programu Radio Gradiške rekla je da se ovaj program na području Gradiške realizuje od 2003. godine.

„Program je besplatan i namijenjen djeci koja iduće školske godine polaze u prvi razred, a nisu prošli kroz oblik predškolskog vaspitanja i obrazovanja“, rekla je Grahovac i navela da su u saradnji sa resornim ministarstvom upis počeli prvog oktobra ove godine.

Ona je podsjetila da je ranije upis bio u januaru, a ove godine je u oktobru kako bi se mogle realizovati sve pripreme i apelovala na roditelje da prijave mališane za ovaj program do 25. oktobra.

Grahovac je navela da je planirano da u sva tri vrtića bude organizovana po jedna vaspitna grupa djece.

Ona je podsjetila da je u martu ove godine u program bilo uključeno 100 mališana, a najveći broj djece je bio u vrtiću u Novoj Topoli.

Grahovac je istakla da je cilj programa socijalizacija djece i priprema za školu, posebno djece iz ruralnih sredina.

Osim u predškolskoj ustanovi “Lepa Radić” ovaj program biće realizovan i u Osnovnim školama: “Mladen Stojanović” u Gornjim Podgradcima, “Vuk Stefanović Karadžić” u Turjaku, “Kozarska djeca” u Kruškiku i u školi “Sveti Sava” Dubrave.

„Program pripreme djece u godini pred polazak u školu“ biće realizovan od marta do maja 2020. godine. Potrebnu dokumentaciju resornom ministarstvu je potrebno dostavitio do kraja oktobra ove godine.

Share With: