U toku konkurs za pomoć u stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija

Nadležna Komisija opštine Gradiška  raspisala je Konkurs za rješavanje stambenih pitanja boračkih kategorija na  koji se mogu prijaviti porodice poginulih i nestalih boraca, porodice umrlih vojnih invalida i boraca,  te porodice ratnih vojnih invalida i boraca i civilnih žrtava Odbrambeno-otadžbinskog rata, a koje se nalaze u izgradnji, kupovini ili nužnoj adaptaciji stambenog objekta.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu opštine Gradiška i predsjednik komisije Radomir Pjanić rekao je da je budžetom opštine Gradiška ove godine, za realizaciju pomenutog projekta,  planirano 105.000, 00KM.

„Za izgradnju novog objekta, članovi porodica poginulih boraca i invalidi od prve do četvrte kategorije  imaju pravo do 6000 KM , a za nužnu adaptaciju postojećih objekata odobrava se do 3000 KM. Za pripadnike drugih boračkih kategorija, po istom osnovu, odobrava se do 2000 KM”, rekao je Pjanić.

Pjanić je rekao da je prošle godine na pomenuti konkurs bilo prijavljeno 446 lica, a pomoć je odobrena za oko 100 prijavljenih.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli Opštinske uprave Gradiška, kao i u opštinskoj Boračkoj organizaciji, Organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila te u Udruženju ratnih vojnih invalida u Gradišci. Rok za podnošenje prijava je 4. april ove godine. Prijave se mogu predati u zgradi Opštine, na šalteru Odjeljenja boračko – invalidske zaštite, broj 9.

Pjanić je podsjetio da je Programom boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata u budžetu opštine Gradiška za ovu godinu planirano 440.000, 00 KM.

Share With: