Top lista

Top lista za 30.05.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Tehničkoj školi i Gimnaziji Gradiška od ponedjeljka 23. marta onlajn nastava

Srednje škole u Republici Srpskoj u ponedjeljak, 23. marta, treba da započnu izvođenje onlajn nastave.

Republički pedagoški zavod je uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske donio odluku da srednje škole u skladu sa svojim mogućnostima treba da organizuju nastavu putem svojih internet stranica i drugih raspoloživih sredstava komunikacije na daljinu.

Direktor Tehničke škole Gradiška, Vlado Tomić u izjavi za Radio Gradišku rekao je da je na današnjem sastanku Aktiva škole  donesena odluka da se teorijska nastava u Tehničkoj školi realizuje putem elektronskog dnevnika.

” Predmetni profesori će plasirati sadržaje časova preko E-dnevnika, a učenici će preuzimati sadržaje i profesorima slati povratne informacije”, rekao je Tomić i dodao da će razredne starješine  obavjestiti učenike o svim detaljima vezanim za ovaj oblik nastave.

Tomić je rekao da postoji mogućnost organizovanja i viber grupe za učenike koji ne budu u mogućnosti pratiti nastavu putem E-dnevnika.

Onlajn nastava od ponedjeljka, 23.marta biće organizovana i u gradiškoj Gimnaziji. Direktorica Gimnazije, Snežana Kočić istakla je da će razredne starješine napraviti viber grupu sa učenicima svog odjeljenja gdje će objavljivati nastavne sadržaje.

”Predmetni nastavnici će pripremati lekcije, testove za vježbanje  i te materijale slati razrednim starješinama koji će ih dalje prosljeđivati učenicima”, navela je Kočić.

Ona je naglasila da će se nastava na daljinu odvijati po aktuelnom rasporedu časova koji je važio  u školi prije prekida nastave.

Share With: