Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Tehničkoj školi Gradiška dva nova zanimanja

U Tehničkoj školi u Gradišci od ove školske godine učenici  imaju mogućnost da se školuju za dva nova zanimanja, metalobrusač u trećem i tehničar elektroenergetike u četvrtom stepenu.

Direktor škole Vlado Tomić, gostujući u emisiji”Aktuelno” Radio Gradiške”, rekao je da za ova dva zanimanja postoji potreba na tržištu rada i dodao da se i ranije razmišljalo o uvođenju  zanimanja metalobrusač ali da su sad stvoreni i uslovi za obavljanje kvalitetne prakse kod privatnih poslodavaca.

Tomić je istakao da se radi na stvaranju uslova za uvođenje još jednog novog zanimanja, odnosno modernizaciju postojećeg zanimanja tehničar za obradu drveta, koje bi od sljedeće školske godine preraslo u zanimanje tehničar za CNC obradu drveta.

Prema njegovim riječima učenici Tehničke škole imaju priliku da uče u savremeno opremljenim kabinetima i podsjetio da su u zadnjih godinu dana dobili polovnu CNC glodalicu kao donaciju “TIKT manufakture” i novu edukativnu mašinu  od firme”PMP Jelšingrad”.Tomić je podsjetio su u protekom periodu realizovali i brojne projekte sa njemačkom nevladinom organizacijom GIZ sa kojom nastavljaju saradnju u vidu nabavke edukativne opreme i edukacije profesora.

“U toku je projekat prekogranične saradnje koji se realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Gradiška, a kroz koji bi se obezbjedila oprema za kabinet mehatronike”, rekao je Tomić i dodao da je Razvojna agencija prije nekoliko dana aplicirala sa novim projektom u kojem je Tehnička škola jedan od partnera, a nosilac projekta je Grad Gradiška.

U Tehničkoj školi Gradiška u prvi razred ove školske godine upisana su 144 učenika, u 6 odjeljenja.

Share With: