U subotu u Gradišci robno-robna razmjena

Prva aktivnost u okviru projekta „Odigraj zeleno“ Razvojne agencije Gradiška biće održana u subotu, 20.marta u 12 časova u prostorijama Udruženja“Most.“

Koordinator projekta Miroslav Gajić gostujući u programu Radio Gradiške istakao je da je riječ o prvoj robno-robnoj razmjeni čiji je cilj podizanje svijesti građana o razmjeni predmeta, prvenstveno tekstila.

„U okviru pomenute akcije građani će imati priliku da odjeću i korištene predmete koji im više nisu potrebni razmijene sa drugim učesnicima i pronađu nešto za sebe“, rekao je Gajić i dodao da se za učešće u akciji građani mogu prijaviti do subote u Udruženje“Most“ Gradiška.

Govoreći o projektu“Odigraj zeleno“, Gajić je istakao će krajem marta biti održana radionica na temu zaštite životne sredine, a u narednom periodu planirane su akcije čišćenja grada.

Projekat Razvojne agencije Gradiška, pod nazivom „Odigraj zeleno“ jedan je od pet pobjednika UNDP-ovog izazova „Čisto, da se zna“.

Glavni cilj javnog poziva “Čisto, da se zna “bio je potaknuti inovativno razmišljanje i lokalnu akciju protiv različitih uzroka problema otpada u BiH ,a posebno u oblastima smanjenja, ponovnog  korištenja i recikliranja otpada.

S.Vidović

Share With: