Top lista

Top lista za 3.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U subotu treća Međunarodna kobasicijada „Rogolji 2020“

Treća Međunarodna kobasicijada „Rogolji 2020“ biće održana u subotu 15. februara u Domu u Rogoljima.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rogolji Slavko Vasiljević gostujući u programu Radio Gradiške rekao je da se do sada prijavilo više od 40 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije i da prijave traju do samog početka manifestacije.

Vasiljević je naveo da se iz godine u godinu povećava broj učesnika jer na našem području za sada nema sličnih poljoprivrednih manifestacija.

On je naglasio da su Rogolji poznati po stočarstvu i da ovim kao i drugim planiranim manifestacijama žele da pokažu šta sve imaju i šta rade u ovoj mjesnoj zajednici.

Vasiljević je naveo da će izložene uzorke kobasice ocjenjivati stručni žiri koji će činiti profesori sa Tehnološkog fakulteta iz Banjaluke i zaposleni u mesnim industrijama.

On je pozvao zainteresovane da se prijave na manifestaciju i podsjetio da je primanje uzoraka predviđeno u subotu od 14 do 16 časova, dok je početak manifestacije planiran u 17 časova.

Učešće po uzorku kobasice iznosi 10 KM.

Za najbolje učesnike predviđene su nagrade, za prvo mjesto pehar i novčana nagrada od 300 KM i poklon paket, drugo mjesto pehar i 200 KM i poklon paket i treće mjesto 100 KM i poklon paket.

Nakon proglašenja pobjednika biće organizovana bogata tombola i zabava za sve učesnike i posjetioce.

Međunarodnu kobasicijadu u Rogoljima organizuje mjesna zajednica uz podršku Gradske uprave Gradiška i brojnih sponzora.

Osim kobasicijade u Rogoljima će biti organizovane i druge manifestacije, kočijada, parastos i sjećanje na narodnohg heroja Stevana Dukića, Rogoljska žetva, štraparijada, folklorijada i drugi programski sadržaji.

Share With: