У Српској заражено 146 особа, преминуло седам

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св, апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 664 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 146 особа.

Ради се о 56 мушкараца и 90 жена, од којих је 28 млађе, 76 средње и 42 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 32 особе су из Бањалуке, 15 из Требиња, 13 из Градишке, 10 из Бијељине, девет из Сокоца, по седам из Источног Новог Сарајева и Лакташа, пет из Члинца, по четири из Добоја и Љубиња, по три из Звормника, Теслића, Угљевика, Шамца и Шипова, по двије из Берковића, Вишеграда, Власенице, Дервенте, Пала, Приједора и Прњавора и по јдна из Билеће, Братунца, Козарске Дубице, Котор Вароша, Лопара, Мркоњић Града, Новог Града, Ослака, Рогатице, Српца и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби из Бањалуке, Бијељине, Добоја, Козарске Дубице, Лакташа, Новог Града и Петрова.

Share With: