У Српској заражене 132 особе, преминуло десет

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св, апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 567 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 132 особе.

Ради се о 55 мушкараца и 77 жена, од којих је 25 млађе, 67 средње и 40 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 35 особа је из Бањалуке, 14 из Бијељине, десет из Дервенте, девет из Билеће, седам из Козарске Дубице, шест из Градишке, по пет особа из Теслића и Требиња, по четири из Добоја и Лакташа, по три из Братунца, Зворника Милића и Приједора, по двије из Котор Вароша и Фоче и по једна особа је из Брода, Гацка, Источне Илиџе, Источног Старог Града, Калиновика, Костајнице, Модриче, Мркоњић Града, Невесиња, Петрова, Прњавора, Рибника, Сребренице, Угљевика и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је десет смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и чртири жене, средње и старије животне доби из Бијељине, Челинца, Градишке, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Новог Града, Приједора, Прњавора, Теслића и Зворника.

Share With: