У Српској joш 195 новозаражених, троје преминулих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи те у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 718 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 195 особа.

Ради се о 95 мушкараца и 100 жена, од којих је 51 млађе, 100 средње и 44 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 40 особа је из Бањалуке, 23 из Приједора, 20 из Прњавора, по 18 из Бијељине и Требиња, 13 из Козарске Дубице, седам из Гацка, по шест из Рогатице и Шипова, пет из Теслића, четири из Градишке, по три особе из Билеће, Лакташа, Модриче и Мркоњић Града, по двије из Дервенте, Добоја, Котор Вароша, Рибника, Угљевика и Шамца и по једна особа је из Брода, Зворника, Кнежева, Лопара. Љубиња, Новог Града, Оштре Луке, Петрова, Српца, Станара и Фоче.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја. Ради се о двије мушке и једној женској особи средње и старије животне доби, од којих су двије из Бањалуке и једна из Требиња.

РТРС

Share With: