У Српској 403 новозаражене особе, преминуло 12

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 977 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 403 особе.

Ради се о 189 мушкараца и 214 жена, од којих је 89 млађе, 193 средње и 121 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 96 особа је из Бањалуке, 46 из Требиња, 35 из Бијељине, 29 из Градишке, 24 из Козарске Дубице, 17 из Лакташа, 16 из Приједора, по 13 из Дервенте и Добоја, 11 из Челинца, девет из Невесиња, по осам из Вишеграда и Рибника, по седам из Зворника, Пала, Прњавора и Сокоца, по пет из Брода, Модриче, Мркоњић Града, Српца и Угљевика, по четири из Новог Града и Шамца, по три из Петрова и Фоче, по двије из Котор Вароша и Лопара и по једна из Источног Дрвара, Кнежева, Крупе на Уни, Милића, Сребренице, Теслића и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева. Ради се о четири мушкараца и осам жена, средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Бањалуке, Градишке и Бијељине и по једна из Берковића, Козарске Дубице, Модриче, Петрова, Шипова и Прњавора.

РТРС

Share With: