У Српској 354 новозаражених, преминула 21 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 895 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 354 особе.

Ради се о 163 мушкараца и 191 жени, од којих су 79 млађе, 197 средње и 78 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 65 особа је из Бањалуке, 56 из Требиња, 42 из Бијељине, по 18 из Братунца и Вишеграда, 17 из Приједора, 16 из Прњавора, 14 из Добоја, 12 из Зворника, по десет из Козарске Дубице и Фоче, по осам из Билеће и Лакташа, пет из Угљевика, по четири из Мркоњић Града и Чајнича, по три из Берковића, Брода, Кнежева, Модриче и Теслића, по двије из Власенице, Вукосавља, Источног Новог Сарајева, Котор Вароша, Лопара, Милића, Петрова, Рибника, Рогатице, Челинца, Шамца и Шековића и по једна из Дервенте, Источне Илиџе, Језера, Невесиња, Новог Горажда, Петровца, Рудог и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај. Ради се о осам мушкараца и 13 жена, средње и старије животне доби, од којих су по четири особе из Бањалуке и Добоја, три из Приједора, по двије из Фоче и Бијељине и по једна из Вишеграда, Зворника, Дервенте, Костајнице, Рибника и Лакташа.

РТРС

Share With: