У Српској 250 заражених, преминуло 14 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 770 лабораторијског узорка, а нови вирус корона потврђен је код 250 особа.

Ради се о 114 мушкараца и 136 жена, од којих је 61 млађе, 128 средње и 61 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 66 особа је из Бањалуке, 33 из Бијељине, 15 из Добоја, по 13 из Лакташа и Приједора, 11 из Градишке, осам из Гацка, по седам из Модриче и Угљевика, по шест из Дервенте, Зворника, Прњавора и Шамца, по пет из Рудог, Српца и Челинца, четири из Теслића, по три из Брода, Вишеграда, Петрова, Рибника и Фоче, по двије из Билеће, Костајнице, Требиња и Чајнича и по једна из Власенице, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Котор Вароша, Лопара, Милића, Пала, Сребренице, Хан Пијеска, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и осам жена, млађе, средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, по двије из Шипова, Зворника и Приједора и по једна особа из Бијељине, Рибника, Прњавора, Челинца и Градишке.

РТРС

Share With: